Sydney

Sydney

08 September 2013

Airlie Beach - puhkus paradiisis

Neljapäeva hommikul alustasime oma puhkusega. Sõitsime Capellast Airlie Beachile, korra sõitsin mina, seejärel Markus. Kusagil 200 kilomeetrit enne sihtkohta jõudmist avastasime, et siin kandis on nii roheline. Meil Capellas ja Emeraldi kandis on kõik kuiv ja kollane. Siin aga rohi roheline, kõik kasvab ja on värviline. Lisaks avastasime ka, et ilm ei olnud selline nagu lootsime, tuul oli väga tugev, pilvi oli palju. Aga mis seal ikka teha, ega polnud ju vihma ka kuu aega näinud, siis ei kurvastanudki J

Airlie Beach on tuntud koht, sest siit algab pääsetee Austraalia ühele enimkülastatud rahvuspargile – Whitsunday’ile. Siin on väga palju saari, nii suuremaid kui ka väiksemaid. Mõnel üksikul saarel on majutuskohad olemas, aga nende hinnad on röögatult kallid, seetõttu on Airlie Beachil meeletult kohti, kus ööbida. Siin on väga palju erinevaid tegevusi, millega on puhkust sisustada. Näiteks: külastada erinevaid saari, sukelduda, snorgeldada, langevarjuhüpet teha, purjetada, sisemaal erinevaid jalutusretki teha, spaa-s lõõgastuda jne.

Airlie Beachil oli meil broneeritud viieks ööks sviit või pigem ühetoaline korter. Meie sviit asub maja eelviimasel korrusel ja on vaatega ookeanile. Korteris on väike esik, vannituba koos mullivanniga, elutuba-kööginurk, rõdu ja magamistuba. Meile väga meeldib diivan ja peeglid, täispikkuses peeglit meil ju pole ja diivanil on ka nii mõnus lebotada. Mis on aga naljakas? Tegemist on nelja tärni hotelliga, aga siin koristatakse tube ainult kord nädalas! Lisaks on kööginurgal pisike kiri, et palun jätke lahkudes kööginurk korda, muidu võidakse sult selle eest raha maha võtta. Mitte et me plaanisime siia mingit laga maha jätta, aga ikkagi nii palju kui me oleme hotellinduses töötanud on naljakas selliseid kirju lugeda.

Esimesel päeval pakkisime natuke oma asju lahti ja seejärel suundusime linna – Airlie Beachile. Tegemist on pisi-pisikese kuurortlinnaga, mis asub ookeani kaldal ning on maismaast ümbritsetud mägedega. Linnas on üks suur peatänav, kus on arvukalt kohvikuid-restorane, suveniiripoode (need on siin ägedamad kui Sydney kesklinnas), reisibüroosid, hotelle-motelle, riietepoode jne. Me püüdsime leida söögikohta kell 5 õhtul ja oh imet, süüa sellel kellaajal ei saa eriti kusagil, sest üks koht just sulges ja teine pole oma uksi veel lahti teinud. Olime natuke imestanud, et selline seis oli, aga siis ootasime natuke ja söönuks me ka saime. Pärast jalutasime natuke ookeani ääres ringi ja imetlesime helesininst merd, purjekaid-jahte, mägesid ja rohelisust meie ümber.

Järgmisel päeval, reedeks, oli meil broneeritud Jetski Tour ehk sõit skuutritega. Meie tuuri nimi oli Daydream Extreme (Daydream on saare nimi). See sisaldas 50 kilomeetrit sõitu skuutril, 2 tundi ilusal Daydreami saarel (kuulub Whitsunday rahvuspargi alla), lõunasööki saarel, sõidukit ja varustust ning ühte vabalt valitud tegevusala (snorgeldamine, kalade toitmine, mini-golfi). Me rentisime Markusega kahe peale ühe skuutri, siis oli kogu tripi hind poole odavam. Meie tuuril oli aga üks suur aga, nimelt kuna ilm oli väga tuuline, siis juba eelnevalt hoiatati meid et see eksteemsõit tuleb veelgi ekstreemsem ja see oli ka kõige „hullem“ ilm, millega nad oleks veel ookeanile läinud. Mees, kes meid sõiduks ette valmistas, ütles, et lained on kuskil meetri kõrgused, aga meie meelest olid need kohati veel kõrgemad.

Markus sõitis esimesena, mina siis olin tagaistmel. Juba päris alguses oli suhteliselt hirmus tagaistmel olla, lained olid suured, vett pritsis ikka korralikult näkku, tuul oli tugev jne. Aga see polnud veel midagi, alles siis öeldi, et järgmise nurga (poolsaare) taga tuleb kõige ekstreemsem koht. Panin närvi valmis. See oli kindlasti kõige hirmsam koht kogu reisi juures, kuna me olime kolmandad (sõitsime kõik hanereas, 60 meetrit iga skuutri vahel, kokku 9 skuutrit), siis liikusime sama kiirelt kui meie ees olev noormees. Sõidukiirus jäi 30-60 km/h vahele ja kuigi see tundub aeglane, siis võin väita, et tormisel merel tundub see väga väga kiire. Meie juhendajad muidugi ei olnud ilmast heidutatud, nemad ütlesidki, et viimased nädalad oli vesi sile olnud ja neil oli igav, seega nendel oli nüüd lõbu laialt. Suurte lainetega ookeanil tegid nemad s-kurve piisavalt, et mina kramplikult hästi tugevasti Markusest kinni hoidsin. Paar korda sai jalad ka skuutri pealt lahti.

Lõpuks jõudsime saarele Daydream, kus me oma sooja ülikonna maha võtsime ja liikusime lõunasöögi kohviku poole. Seejärel läksime kogu grupiga kalu toitma. Me alguses tahtsime snorgeldama minna, aga juhendaja ei soovitanud seda teha, sest ilm oli väga tuuline ja nähtavus oleks väga väike olnud. Ühest hotellist tuli meile üks noormees, kes jõgedest ja tiikidest erinevaid kalu või mereelukaid välja võttis, meile näitas ja rääkis nende elust. Nägime nemo-t, saime hai poega katsuda ja pilte teha ning suuri kalu toita. Mõned mereelukad olid väga sõbralikud, tegime ühele pai ja siis järgmised tulid kohe kõrvale ja nurusid ka pai.

Kui pidime tagasi minema, siis pidin mina sõitma. Siis ütles üks noormeestest, et tagasiteel on lained hoopis suuremad. Ma juba peaaegu pidin Markuse taas rooli laskma, aga ei. Alati saab ju vahetada kohad tagasi, kui ei sobi. Kusjuures see oli hea otsus, sest ise juhtides ei kartnud ma absoluutselt mitte midagi. Lained olid küll suured jne, aga ise juhtides teadsid, mida järgmisena teed. Kui vesi oli vaiksem, oli ikka väga mõnus sõita, sain ka 60 km/h kätte ja hästi äge oli. Kui aga sinna kõige hullema koha peale saime, sõitsime lainetega risti, siis polnud vahet kas sõidad aegalasti või kiiresti, ikka viskas nina vee sisse korraks ja seejärel pritsis väga palju vett väga suure survega meile peale. Nii et prillid olid märjad, suu soolast vett täis. Kogu sõidu ajal oli keha suhteliselt krampis, pidid hoidma end tugevalt paigal. Nii et tagasi sadamas käia oli esialgu väga keeruline, asjad kukkusid maha, sest käed olid pikalt olnud juhtimispoosis :D

Siiamaani on see meie üks eredamaid mälestusi, sest skuutriga sõita on väga äge, selline mõnus adrenaliinilaks. Teadmine, et see oli üks hullematest kordadest, kui nemad merele läksid, andis ka kindlust juurde, et me hästi hakkame saime. Muide mina olin ainuke naine roolis. Üks naine võttis lausa saarelt paadi tagasi, sest ta väga kartis.

Meie kodu

Airlie Beach


Tahame pai!!!


Markus niisama

Vaade pole ka paha :D



No comments:

Post a Comment