Sydney

Sydney

26 September 2013

Töö sample standis


Oleme Markusega 15 päeva järjest tööl olnud ja hetkel ei tea ka, millal vaba päeva saame. Ehk saame nädalavahetusel, aga ei pruugi koos saada. Meil kaks põhitöötajat läksid täna puhkusele, mis on väga halb ajastus. Praegu on kolm uut inimest ka siia tulnud, üks kohalik noorem naine, üks noor poisike, kes näeb välja 14-aastane ja siis üks vanem mees. 

Ma olen nüüd üle nädala sample standis töötanud ja enamuse ajast üksinda. Eile oli 36 sissetoovat autot ja 15 väljaviivat autot. Pean siis hommikul masinad üle vaatama, kontrollima, kas need ikka toimivad, selleks teen üle kontrollitud viljaga niiskuse ja proteiinitesti, vaatan, kas saan sama tulemuse. Seejärel panen tolmuimeja välja hakkama ja siis hakkan rekkatest viljaproove võtma. Igast treileris 3-6 tükki, kui on sissetoov auto, siis ikka võtan rohkem, sest nad peidavad igasugust jama meie eest. Ma ei tea küll mismoodi, aga põhjas on neil tihtipeale seemneid või mulda vms jama, mida me vastu ei saa võtta. 

Peale proovi võtmist tühjendan oma kasti, lasen vilja ämbrisse ja siis segan läbi. Nisu puhul segan käsitsi läbi, kikerherne puhul lasen läbi masina, see segab ise ära. Peale segamist võtan väikse anumaga vilja ja panen selle niiskusemasina sisse, siis ta laseb selle läbi ja ütleb nii niiskuse kui proteiinitaseme. Seejärel võtan anuma ja hakkan lisaproove võtma. Nisu puhul tuleb näiteks saada veel test weight ehk kui mitu kilogrammi vilja on poole liitri sees ja siis panen vilja läbi sõela, nii et sõela peale jääb terve vili ja tavaliselt mingid suuremad sodid ja selle alla tuleb kõik praak, mille nimi siin on screenings ehk palju siis defekte on. Sinna kukuvad tavaliselt ka kõiksugu seemned, muld jne. Seemneid on ikka nii palju erinevaid ja nad on nii pisikesed, et raske on ikka aru saada, millega tegu on. Seina peal on meil tabelid, mis näitavad ära, palju seemneid lubatud on teatud kaalu kohta. Täna näiteks leidsin uued seemned, mis on 2 mm suurused ja raamatust leidsin vähemalt 3 varianti, mis nad olla võivad.

Peale tulemuste saamist saab näha, kas siis saab rekka platsile saata või tagasi koju. Kui ta saab jaatava vastuse, täidan veel paberid ära farmeri registri numbriga, farmi nime, viljasordi jms. Kui ta saab eitava vastuse, siis pean ka paberi täitma ja lisama põhjenduse, miks ei sobinud. Näiteks täna oli ühel mehel liiga palju Mexican Poppy seemneid ja ühel oli liiga palju defektiga vilja. Lisaks sellele pean igast viljasordist tegema päeva jooksul kaks viljaproovi, tulemused kirja panema ja see saadetakse laborisse, kus nad uurivad, kas ma ikka õigesti tööd teen. St märkan defekte, tunnen seemneid jne. Vilja väljaviivate rekkate juures pean samamoodi proove tegema, aga lisaks ka säilitame väikse koguse proovist, juhul kui sadamas tekib mingi küsimus, et kas leiti sealt midagi vms. Vahepeal käivad veel farmerid oma vilja testimas väikeste ämbritega, et näha, kas tasub vilja sisse tooma hakata. Eile oli üks naine kahe 7-aastase pojaga ja nad olid ehtsad farmerid: teksad, ruuduline särk ja kauboimütsid. Nii vahva :)

Vot. Väike Elvis (kutsa) on ka viimased päevad minuga olnud, sest ta ei taha väga üksi olla. Nii on mul ka lõbusam. Täna töötasime 11,5 tundi ja järgmine nädal oleme juba kauem lahti ka, üritan ikka blogi kirjutada, aga kui ei jõua, siis teate miks :)

Paremal niiskuse ja proteiinimasin

Siit saan test weigh ja defektid kätte

Väike Elvis

Tabelid nisu, kikerherne ja sorgumi jaoks. Näitab palju võib niiskus, proteiin olla, kui
palju seemneid on lubatud, palju mulda, putukaid jne.



No comments:

Post a Comment