Sydney

Sydney

01 November 2012

Cairns!

Oleme jõudnud troopilisse Cairnsi. Meie hostel asub rannast kolme tänava kaugusel ja ütleme, et see linn on ikka väga ilus. Põhimõtteliselt on siis ¾ linnast ümbritsetud mägedega ja ¼ siis ookeaniga. Kahjuks siin rannas ujuda ei saa, aga jällegi on siin sisse ehitatud rand nagu Brisbane´ski. Ookeani vee tase muutub siin kiirelt, hommikul oli vesi peaaegu kaldani ja peale lõunat oli vesi taandunud umbes 40 meetrit.  Siis paistis kõik liiva-muda sodi ära. Lisaks oli ranna juures hoiatus, et siin ujuvad krokodillid.

Linna ääres rannas.
Basseini vesi oli väga ok, ei olnud nii palju kloori tunda. Olime eile kuskil 6 tundi päikese käes, poole ajast jalutasime ranna ääres ja teise osa päevitasime-ujusime. Selle aja jooksul saime siis natuke ka ära põletud. Rannas oli silt ka, et UV on extreme ja nii ta vist oli ka. Hakkasime end liiga hilja kreemiga kaitsma ka, täna ka veel nahk punane.

Õhtul oli hostelis halloweeni pidu. Siin hostelis on suur osa sakslasi ja põhiliselt tekivadki grupid keele tõttu, ühe riigi omad hoiavad kokku. Peol pakuti süüa (riisi, pastat, salatit, liha, vorste ja ka känguruliha – see polnud hea) ja joogiks veini. Kõik istusid suure ühislaua taga, sõid ja jõid ning hiljem korraldati ka mänge. Markus võttis ka ühest mängust osa. Õhtu lõpus oli parima kostüümi valimine. Kuigi otsustasime peost osa võtta mingi 10 min enne algust, saime endale ka mingi kostüümi tehtud. Sodisime enda näod meigiga ära ja Markuse maika sodisime ära, aga siiski me ei võitnud. Üks naise kleidiga mees võitis.

Netiga on siin linnas lood kehvad. Hostelis nett maksab ja raamatukogus ei ole Wi-fit! Tasuta wi-fi on ainult McDonaldsis ja osades kohvikutes. Nii et meil natuke raskem nüüd netti saada. Nüüd kirjutangi enne blogi valmis, et seal kiiremini asju ajada. McDonaldsi nett on väga-väga aeglane. Ühte lehte laeb väga kaua, kuigi näitab, et levi on põhjas. Väga halb! Me võib-olla ostame hostelist neti, sest kui tuleme kohvikusse, siis ikka midagi peab ostma ehk kokkuvõttes teeb vist sama välja, kui seal nett osta. Ühe pildi laadimine võtab siin mingi 5 min aega :D

No comments:

Post a Comment