Sydney

Sydney

13 November 2012

Tööelu

Nüüdseks olen Alyangulas olnud juba peaaegu nädala. Homme täpselt sel ajal saab mu nädal täis, kui Markus siia jõuab (tal samad lennuajad). Üldmuljed koha ja töö kohta on nii positiivsed kui negatiivsed.

Plussid:
1) ilus asukoht - imeilusa sinise mere ääres
2) tasuta majutus - tuba on väga ilus ja seljakotirändurile ka piisavalt suur, oma wc ja duširuum
3) tasuta söök - valikut ikka on ja kui soe toit ei meeldi, siis võid ise komponentidest midagi kokku keerata
4) hea raha - palk on hea + säästad, kuna siin ei saa eriti millegile kulutada
5) töö pole väga raske

Läksin jalutama, kuni tuli silt, kus on edasi minemine keelatud.
Vahele jäämise korral saadetakse saarelt minema.

Miinused...No väga kurta tegelikult ei taha, aga...Elame väiksel saarel ja kuna ta on looduskaitse all, siis enamikesse kohtadesse minemine on tavainimesele keelatud. Kui tahad kusagile minna, pead loa taotlema. Isegi alkoholi joomiseks ja ostmiseks on luba vaja (taotletud). Isegi kui saad midagi vaatama minna, pole sul ühtegi transpordi vahendit (tööauto saab laenata pooleks tunniks). Kindlasti ei tasu arvata et Austraalias nüüd nii ongi, et ei saa kusagile minna. See on omane sellele saarele, kuna ta on looduskaitse all. Seltskond on siin nii ja naa, on paarikesi ja vallalisi igast maailma nurgast (itaalia, iirimaa, holland, saksamaa, india, EESTI, kanada, austraalia, inglismaa).  On selliseid vaiksemaid nurgas istujaid ja ka neid, kellele meeldib nalja teha ja õhtuti pubis käia. Nädala jooksul olen kolm korda ARC-is (kohalik pubi) käinud.

Tänane õhtusöök
Tööga on ka samamoodi. Osaliselt on tubade koristamine ju lihtne, varasem töökogemus ka olemas (Pädaste mõisas ja Norras). Siin on kergem, kuna ei pea nii kiiresti liigutama (manjana ja siesta) ja kõik ei pea olema nii tip-top. Tegelikult ei saagi olla, sest näiteks vannitoa plaadid enamus ei lähegi puhtaks, dušikabiini klaasidel on veepritsmed settinud, pole kvaliteetseid töövahendeid jne. Enamus koristavadki nii, et üldmulje oleks ilus. Imelik on see, et põrandalapi vett nad ei vaheta. Hommikul paned sisse ja õhtul kallad välja. 

Tööpostil
Siin on põhiliselt 4 koristuskompleksi: avalik ala (vastuvõtt, basseiniala jne), motell, bangalod, fishing lodge ja staff village. Ühe bangalo juurest teise saamiseni läheb ikka aega. Suur osa ajast kulubki trolliga ühest kohast teise sõitmiseks, vahel kasutame ka golfikäru, kui peab pesu ja koristusvahendeid teise kompleksi tassima. Muidugi igasse kompleksi korraliku laoruumi ei ole vist mõtet teha ülemuste meelest. Siis saaksid töötajad kiiremini töö valmis. Kuna on erinevad toad ja majad ja kõik asjad, siis rätikute asetus, värv ja toas olevate asjade nimekiri on ka erinev. Pole hullu!

Ega kuskil pole head ilma halvata ja vastupidi. Kokkuvõttes on kindlasti hea koht, eriti kui tuled just Austraaliasse! :)

Blogi sai ka pisut uue kuue :)

1 comment:

  1. Nii kena pilt teist kahest :)
    Igatsen! Tahaks juba teid näha :P

    ReplyDelete