Sydney

Sydney

04 November 2012

Cairns ehk elu troopikas!

Täna, 3. november saime esimest korda ookeanis ujumas käidud. Läksime Cairnsist kohaliku linnaliinibussiga  lähedale asuvasse randa nimega Holloway Beach (20 km). Hinnad käivad siin tsoonide kaupa. Linn on jaotatud mitmeks tsooniks ja olenevalt sellest, mitut tsooni on vaja läbida, et jõuda sihtpunkti, kujuneb hind. Saab osta üheotsa või päevapileti. Meie maksime 20 km eest 6.40 dollarit, mis tegelt polegi kõige kallim arvestades siinseid palkasid.

Holloway Beach, taustal meie linna mäed.
Praegu me joome Eestist kaasa ostetud rummi, et saada kotte kergemaks. See on siinviibitud aja esimene jook ka. Ei ole veel kohalikke brände kusagil proovinud. Kui tööle saab, siis juba võib seda endale lubada. Veinid on siin odavad. Näiteks 3-4 liitrised veinikastid maksavad siin 12 - 15 dollarit. See ilmselt on seotud sellest, et siin on palju kohalikke veinitegijaid. Austraalia on ju umbes sama suur kui Euroopa, seega konkurentsi jagub.

Tööd oleme ka siin otsinud, aga ütleks, et ainuke normaalne koht, kus internetist tööd leida on kindlasti Gumtree. Ülejäänud kümned lehed, mida reklaamitakse, on ikka väga aegunud. Näiteks mõnel ei leia terve osariigi kohta ühtegi tööpakkumist. See on tingitud ka sellest, et aussid ei ole nii interneti-rahvas nagu meie. Gumtrees ei ole ainult töökuulutusi, vaid ka kõike muud (automüügid jne). Kui meie saadame e-maile, siis nemad räägivad pigem näost-näkku või helistavad. Teiseks on nad ka laisemad, kui sa saadad e-maili, siis nad ei viitsi sulle ka vastata. Selle aja jooksul kui sa saadad farmi e-maili, on suur tõenäosus, et keegi samal ajal on autoga kohale sõitnud, ülemusega rääkinud ja töökoha endale saanud. Siin tuleb end natuke peale suruda, mis on algusel väga väga imelik, see on eestlastele liiga võõras, aga ehk lõpuks harjub ära.

21:35 Cairnsis
Meie oleme töö otsimisel kasutanud ka tutvusi. Küsime lähedasematelt tuttavatelt infot ja hetkel mul ongi lootus saada ühte hotelli tööle. Räägin kindlamalt asjast siis, kui asi korras on. Soovitaks uurida ka tööbüroode kaudu teenistust. Neile võib nt üldmeilile kirjutada, CV lisada. Meile ühest juba helistati tagasi, umbes 10 minutit peale meili saatmist. Enne tasub teha ka väikest taustauuringut nende kohta. Mõned kohad (nt working hostelid) võivad palju palgast endale võtta. Ühes kohas nt oli nii, et mida rohkem töötad, seda rohkem maksad hostelis majutuse eest. Samas on ka väga häid kohti, nii et enne tasub alati uurida tuttavatelt või siis internetist. Farmitööga on nii, et kui tööd tahad, siis 75% kohtadest eeldavad oma transporti ja elamiskohta (võib ka autos elada)!

Ja enne Aussi tulekut soovitaks vaadata austraalia seriaale või filme. Siinne ingliskeel on ikka erinev ja algul tahab harjumist! ;)

No comments:

Post a Comment