Sydney

Sydney

06 November 2012

Mida tähendab tasuta õhtusöök?!

Hostelis puhuvad uued tuuled. Eile läks enamus vanadest olijatest ära ja täna ma ei tunne eriti kedagi siit. Ainult töölised ja mõned üksikud näod on samad. Need, kes siin töötavad, saavad siin tasuta elada ja süüa ning nad teevad ainult mõned tunnid päevas tööd. Üks tüdruk ütleski, et väga hea raha säästa siin. Mina elan täna kolme mehega ühes toas, üks inglise tüüp(vana olija) ja kaks boheemlaslikku meest. Üks neist meenutab väga Captain Jack Sparrow' t ja kolmas on uus nägu Josh, kes magab täna minu üleval naril, seal kus enne Markus magas.

Meie hosteli nimi on JJ' s Backpackers ja siin on majutuse hinna sees ka hommiku- ja õhtusöök. Hommikusöök on 7:30-9:00 ja pakutakse röstsaia, 3 erinevat moosi (mida siis saia peale panna), maisihelbed, riisihelbed, piim, (lahustuv) kohv ja tee. Tegelt saab söönuks küll.

Halloweeni parima kostüümi valimine - vana kaader.
Õhtusöögiga on aga hoopis pikem lugu. Vastuvõtust saad iga päev voucheri küsida, kus on kirjas su nimi, kuupäev ja toa nr. Sellega lähed kesklinna asuvasse Woolshed'i pubisse. 19:00-20:00 saad hosteli õhtusöögi, aga pead ostma ka joogi. Täna läksin sellel kellaajal sinna. Esmalt oli umbes 50 inimese pikkune järjekord, siis lähed pubisse sisse, pead ostma joogi (seal ka järjekord), siis saad templi ja lähed tavajärjekorda. Seal on ka muidugi järjekord. Vahepeal eksivad igasugustesse järjekordadesse ära uued inimesed, kes asjast midagi ei tea ja siis teenindajatel peab olema VÄGA kõva närv.

Tavajärjekorras siis annad oma voucheri ja ütled, mis süüa tahad. Tasuta "hosteli" sööke on 5, erinevad pasta, riisi ja spagettidega lihtsad toidud. Saab ka tavamenüüst midagi võtta, siis maksad lihtsalt 5, 7 või 9 dollarit (hind oleneb, kui suurt portsu tahad) juurde. Hosteli toidu puhul saad teenindajalt tseki, millega lähed hosteli toidu järjekorda, annad tseki kokale ja SIIS saad sööma minna. Olenevalt rahvamassist võib see protseduur kaua aega võtta. Täna läks 15 min. Aga A la Carte puhul ei saa sa mitte tsekki vaid mingi rohelise kiibi, mis on nelinurkne ja kuskil 8 x 8 cm. Sellel vilgub roheline tuli ja siis kui see hakkab kisa tegema, lähed alles järjekorda. Siis on sinu toit valmis. Me ei tea täpset süsteemi, kuidas see töötab, aga põnev ta on. Nii et enne saad juba lauda minna oma kiibiga ja alles peale kisamist saad järjekorda minna. A la carte järts on siiamaani väga lühike olnud.

Kui minna 20:00-21:00, siis ei pea jooki ostma, saad kohe tavajärjekorda minna (saad tseki, lähed hosteli toidujärjekorda) ja saad sööma. Esimesel õhtul võttis see ka minu meelest 15-25 minutit aega. Aga eks väikse rahakotisisuga ongi nii, et tuleb mõningatest mugavustest loobuda. Huvitavad kogemused igatahes!

Mõned pildid halloweeni peost ja vanematest olijatest:

Mäng: otsi jahu seest sisalik ja vile!

...ja see on tulemus

Try something new! ;)


No comments:

Post a Comment