Sydney

Sydney

22 November 2012

Maod, krokodillid ja muud loomad

Huuuh....täna oli küll lõbus tööle minna, olime hommikul nii unised, sest olime mõlemad Markusega eile õhtul tööl. Ma tegin buildersit ja tema dishyt ehk nõudepesu. Ärgates olime veel väsinud, kui aga jõudsime hotelli ukseni, olid kohe pilgud erksad. Meie köögi ukse kõrval pappkasti all oli madu (inglise keeles Death Adder, ei tea tõlget). Selle saba paistis pappkasti alt välja, mina lähemalt ei julgenud vaadata. See madu on üks mürgisemaid üldse kogu maailmas. Ta on Austraalias kõige kiirema rünnakuga. Haiglasse jõudmiseks on aega tund aega, muidu lõpeb asi surmaga. Päris jube onju. Siin on aga nii, et kui mürgist madu näed, siis tuleb helistada kiirabisse ja need peavad selle kinni püüdma. Tore amet neil. Ilmselt on see nii ainult avalikes kohtades. Õnneks see madu püüti kinni, meie seda pealt ei näinud õnneks või kahjuks.

Veel loomadest...Meie toas elab pisike geko ehk sisalik. Põhiliselt on meie maja välisseinad gekosid ja muid sisalikke täis, need siblivad koguaeg mööda seina ja on väga kiired. Ilmselt on siis meil uks vahepeal lahti jäänud ja üks on sisse pääsenud. Markus kutsub kõiki loomi siin Kevin' iteks, gekot kutsume ka niimoodi. Mina natuke kardan neid, ikkagi teistmoodi elukad, aga nad pole üldse ohtlikud ja pigem kardavad inimesi. Kissul on ka üks geko toas. Eile vuras geko põrandalt voodi alla ja siis ma küll ehmusin ja kiljatasin.

Lisaks üks huvitav fakt. Eelmine pühapäev käisime ujumas Naked Pools' is, see oli tiik, kust jõgi voolas läbi. Paar nädalat tagasi püüti sealt 200 meetri kauguselt nelja ja poole meetrine krokodill kinni. Nägin selle pilti ka meie tuttava telefonis. Päris jubedad kihvad tundusid. Peale selle on siis meil meres/ookeanis haid ja meduusid. Tere tulemast Austraaliasse!

Vahest viskab üle ka!!!






1 comment:

  1. Õumaigaad. Vaadake, et teil maod tuppa ei satu! Jube oleks kui mõni öösel kaissu roomaks :S
    Äge pilt! Kiidan heaks :D

    ReplyDelete