Sydney

Sydney

25 November 2012

Kolmapäeviti on meil palgapäev

Austraalias on palgapäev iga nädal või kahe nädala tagant. Meil on igal kolmapäeval palgapäev, aga ma sain esimese palga kaks nädalat hiljem. Kuna ülemused ostsid mulle lennupiletid Cairns' sist Darwinisse ja Darwinist Groote Eylandt' ile, siis nad pidid lennupiletid palgast maha võtma, aga ühe nädala palk oleks sel juhul olematu või väga niru olnud. Kuna nad olid puhkusel, siis keegi oli selle ära unustanud ja sain kahe nädala palga täis mahus kätte. Kokku töötasin kahe nädala jooksul 70 tundi ja 45 minutit ning sain selle eest 1360 dollarit  (maksud maas). Eurodes teeb see 1100! Kuu ajaga saab siin teenida umbes 4000 dollarit, mis teeb eurodes 3227 eur (50 000 krooni). WHAT THE FUCK!!! :D Eestis sama raha saamiseks oleksin pidanud töötama 10 kuud!!! Kas ma juba mainisin, et meil söök ja majutus on tasuta.

Austraalia raha. 50 sendised on kõige suuremad mündid

Tunnipalgaga on siin nii, et esmaspäevast reedeni on tunnihinne 21 dollarit, laupäeviti 25 ja pühapäeval 29 dollarit. See on juba mingisuguste hotelliseadustega paika pandud. Muidugi ületundide eest peaksid nad ka rohkem maksma, aga seda siin ei tehta. Kui ükskord hakatakse tegema, siis kindlasti  on neil odavam võtta juurde uusi inimesi, kui lasta vanadel olijatel ületunde teha. Seepärast ilmselt keegi ei kaeba ka. 

Enam-vähem kõik teevad siin nädalas 45-65 tundi, seega palk on ka päris hea. Kui saab veel nädalavahetusel tööl olla, on tasu veelgi suurem. See aga tähendab, et mõnikord alustad sa tööpäeva nt 6:00 hommikul, lõpetad 2:30 päeval ja lähed õhtul uuesti tööle mõneks tunniks ja lõpetad poole kümne ajal. Nii näeb vahest minu graafik ette. Hommikuti siis muidugi kõige kergem ärgata ei ole, aga minu rõõmustuseks võin öelda, et siin on veel hullemaid vahetusi. Näiteks restoranis lõpetad 11 õhtul ja alustad uuesti 4:30 hommikul. Võib öelda, et kui kõik inimesed nädalate viisi töötavad selliste graafikutega, siis on pinged ka väga kerged tulema. Raske on ju head nägu teha, kui oled väsinud.

No comments:

Post a Comment