Sydney

Sydney

07 January 2013

13 ja probleemid ehk Dugong Style

Hakkan juba uskuma, et numbril "13" on mingi tähendus. Nii kui algas uus aasta 2013, hakkasid ka jamad meie resordis pihta.  Muidugi omal kohal on ka Murphy seadused. Ühesõnaga toon mõned näited. Kui meil on 80 toast 3 saabujate toad, siis ikka juhtub midagi saabujate toas. Peaaegu iga jumala päev on just saabujate tubadega midagi lahti olnud. Enamasti konditsioneer lekib, mille tagajärjel hakkab mõne aja möödudes ka vaip lekkima. Täna kontrollitud toas see lausa lirtsus. Kui ei ole probleem aga konditsioneeris, siis millegis muus. Näiteks on sipelgamaffia otsustanud lae sisse ja tuppa omale pesa teha, mis tõrjub tavakliendi kohe sealt välja.

Murphy seadus: Kui midagi saab untsu minna, siis ta ka läheb.

Täna oli lisaks probleem Fishing Village ühe toaga, kus põrand lekkis ja päris korralikult. See on ennegi lekkinud (vihmavesi tuleb seinast sisse), aga nüüd kordades hullemini. Tänu sellele, et meil on wet season käima läinud (Iga päev kusagil 3-4 ajal tuleb mõnus paduvihm). Põhimõtteliselt oli kogu tänane päev selline, et kui üks asi sai lahendatud, läks natuke aega mööda ja tekkis kohe uus probleem. Võiks lisada, et kõik asjad muidugi ei saanud lahendatud ja nendest, mis said lahendatud, tuli ette ka ajutisi (Loe: püsivaid) lahendusi.

Murphy seaduse tuletus: Iga lahendus sünnitab uusi probleeme.


Murphy filosoofia: Naeratage...homme on veel hullem.
Mis täna veel juhtus? Meie praegune housekeepingu  tiim pani buggy'ga risu. Ilmselt siis liiga suure kiiruse tõttu sõitis masin kõnniteelt välja, kukkudes küljega maapinnale. Õnneks keegi viga ei saanud, kuigi oleks väga kergelt nii võinud minna...Kui sellise alla veel jääks, siis vist nalja ei oleks, päris raske masin ikkagi. Muide see on siiamaani "kraavis", kuna kõigil on täna megatöine tööpäev (minul 13 tundi) olnud ja kellegil pole aega olnud sellega tegeleda. Kindlasti on see praegu klientide seas pommuudis, sest kõik uurivad, mis juhtus.

Murphy konstant: 
Asjad purunevad võrdelises seoses nende väärtusega.

Paar päeva tagasi ei saanud me klienti tema tuppa panna (peaaegu igal inimesel on oma kindel tuba), sest meil ei olnud toavõtit! Kuidas saavad sellised asjad siin üldse juhtuda? Kas neid tõesti ei ole võimalik ennetada?? See pole muide esimene kord...Olen paaril korral jätnud mõne toa uksele sildi taolise sisuga: Lugupeetud härra/proua, homme on teie toal mini-service, aga kahjuks ei ole meil teist võtit...Seega kui klient soovis, et tema tuba saaks koristatud, pidi ta võtme vastuvõttu tooma hommikul. Ja endisel on meil mõnel toal ainult üks võti ja see läheb ju kliendile.

Murphy seaduse tuletus:
Võimatu on teha midagi lollikindlaks, sest lollid on haruldaselt leidlikud.

Gattuso laiend Murphy seadusele:
Miski pole eales nii halb, et ei saaks halvemaks minna.

Ehrmani kommentaar:
1) Asjad lähevad enne hullemaks, kui nad saavad paremaks minna.
2) Kes ütles, et asjad lähevad paremaks?


No comments:

Post a Comment